Teach-de-Teacher Project - Update Maart 2017

--->> We hebben in totaal ontvangen aan donaties  € 32.500 --->>  we zijn nog op zoek naar  € 2.500 --->

Na het succesvol afronden van het schoolgebouw renovatie project van de 5 basis scholen in Yele, hebben wij in samenwerking met de lokale schoolhoofden besloten om een vervolgtraject op het zetten. Om de kinderen een betere kans te geven in de toekomst zal de kwaliteit van het onderwijs moeten worden verhoogd. Dit kan gedaan worden door het verbeteren van het onderwijs materiaal, maar ook door het verbeteren van de vaardigheden van de leraren (50 in totaal). Het meest optimale is om deze vaardigheden in hun huidige omgeving te verbeteren zonder onderbreking van het leerproces van de schoolkinderen. In samenwerking met EducAid, een gecertificeerd opleidinginstituut in de UK, gaan wij een programma starten om de kwaliteit van lesgeven op op de 5 scholen in Yele te verbeteren.

 

Dit totale project zal rond de 35.000 € gaan kosten en Uiteraard is u donatie weer van harte welkom, via rekeningnr NL09ABNA0552434507 t.n.v. Stichting Smarter Hospital o.v.v. Teach-de-Teacher of gebruik de donatie button op deze website Als Stichting hebben wij de ANBI status dus het is ook nog belastingtechnisch aantrekkelijk om een gift te doen.

 

We hebben reeds donaties ontvangen van IBM On Demand Community, Hofstee Stichting, Hartstra Stichting, Stichting Leo Bijl en diverse andere stichtingen welke hebben gevraagd om anoniem te blijven.

 

Hands Up at EducAid Charity Sierra Leone 1024x682

 

Stichting Smarter Hospital erkend door CBF

Logo erkenning

Op 28 Mei jonstleden is de Stichting Smarter Hospital door het Centraal Bureau Fondsverwerving (CBF) erkend. Onze stichting behoort hiermee tot de voortrekkers die zich vanaf 1 juli 2016 ‘erkend goed doel’ mogen noemen.

 

Deze nieuwe erkenningsregeling zorgt ervoor dat er een eenduidige en door de sector breed gedragen erkenning ontstaat. Donateurs en andere belanghebbenden weten daardoor zeker dat erkende organisaties aan heldere spelregels voldoen, weten wat ze willen bereiken en daar open en begrijpelijk over communiceren. Ook andere partijen, zoals banken, loterijen en gemeenten, vragen steeds vaker om de erkenning. Bovendien versterken de toetsing en het toezicht door het CBF het maatschappelijk vertrouwen in de sector als geheel.

 

Op 1 juli heeft Erdi Huizinga namens onze stichting het certificaat officieel in ontvangst genomen op het Feest van (h)Erkenning in Amsterdam.

 

ErdiCBF640

Opening van 5 gerenoveerde scholen in Yele

TROTS, na 2 jaar van voorbereiding, fondsenwerving, plannen en verbouwen van de vijf basisscholen in Yele, Sierra Leone zijn deze volledig gerenoveerd en hebben nieuw educatief materiaal ontvangen. Op 18 juni heeft de minister van Onderwijs, Wetenschap en Technologie in Sierra Leone dr Bah de gerenoveerde scholen geopend. Dankzij Wilde Ganzen, Action4schools, Lion Heart Foundation en Smarter Hospital en vele vrijwilligers maakten we dit project tot een succes. Blijf onze website volgen omdat er een nieuw project genaamd "Teach-de-Teacher "binnenkort zal starten om onze steun aan de gemeenschap van Yele voort te zetten.

 

School2

School1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sign

 

Bags

 

 

 

£50.000 Donatie Action 4 Schools

In nauwe samenwerking met Action 4 Schools, Wilde Ganzen, Lion Heart Foundation en onze Stichting zijn wij al een jaar bezig om de renovatie van de 5 scholen in Yele af te ronden. We hebben inmiddels alle scholen gerenoveerd, toiletten en watervoorzieningen geplaatst en zijn nu in fase 4 waarin het schoolmeubilair, educatie-materialen van de huidige scholen wordt vervangen en uitgebreid. Dit voor ons grote project is zeker ook financieel mede mogelijk gemaakt door Action 4 Schools en twee weken geleden heeft Jimmy dan ook namens Action 4 Schools een cheque overhandigd van £50.000.

Action4schools SHF

Op de foto van links naar rechts: Jimmy Brunzon (action 4 schools), Sander Maarleveld (Projectleider NL Scholenproject), Gert Kroon (Stichting Smarter Hospital)

 

Donatie van de Ineke Feith Stichting

hand-met-omhoog-duim-geschilderde-sierra-leonevlag-4625 003

Voor het scholenproject in Yele, Sierra Leone heeft onze

stichting € 5.000 ontvangen van de Ineke Feith Stichting

 

Mocht U ook een donatie willen doen dan kan dit nog steeds via de rode donatie button rechts op deze pagina. Het ingezamelde geld zal verdubbeld worden door de Wilde Ganzen.

 

Donatie van de Hofsteestichting

DeHofsteestichting

Voor het scholenproject in Yele, Sierra Leone heeft onze

stichting € 4.000 ontvangen van de Hofsteestichting.

 

De Hofsteestichting is een charitatief vermogensfonds dat donaties  geeft aan projecten van algemeen maatschappelijk belang. Het scholenproject paste uitstekend bij hun doelstelling om humanitaire projecten in ontwikkelingslanden te steunen, met de focus op onderwijs en gezondheid. Het geld zal dan ook direct aangewend worden om de onderwijsomstandigheden van de leerlingen in Yele te verbeteren.

 

Mocht U een donatie willen doen dan kan dit nog steeds via de donatie button rechts op deze pagina. Het ingezamelde geld zal verdubbeld worden door de Wilde Ganzen.

 

Een unieke kans voor een IT vrijwilliger!

vacature

Lion Heart Foundation en Stichting Smarter Hospital is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die zijn/haar expertise wil inzetten voor onze mensen in Sierra Leone. Ben jij een ICT-er die bereid is om af te reizen naar Yele om daar internet te installeren? Lees dan verder op; Vacature Lion Heart

Top Sponsors

ABN 71x25ibm black 46x25      lionheart logo186px         action4school Logo erkenningANBI 100x69